Total Pageviews

Saturday, February 15, 2014

MULTIVITAMIN TERUNGGUL SEMESTINYA VITA-LEA

   http://mamasihat.com/wp-content/uploads/2013/09/vitalea-1915.jpg


Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min".


Multivitamin ini dicipta pada tahun 1915 dalam bentuk cecair. Seiring dengan perkembangan teknologi, ianya telah diubah kepada bentuk tablet dan dipanggil "Vita-Lea".

http://2.bp.blogspot.com/-qVrsQTkQiqM/UoD76XUVGmI/AAAAAAAABes/DrxkCusiV-M/s400/vita+lea.png

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "explo-tab".

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Lihat gambar di bawah. Ujikaji menunjukkan Vita-Lea terlarut dalam masa 4 minit di dalam air, berbanding dengan Obimin.Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat utama:

·         Penambahan tenaga segera - Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
·         Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang megamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
·         Keupayaan sistem produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
·         Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
·         Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kuku, kulit dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
·         Melindungi organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


Tahukah Anda?

Tun M juga mengamalkan pengambilan Vita-Lea sebagai supplemen harian beliau.Shaklee Independent Distributor
ID 1089658
SMS/WhatsApp 012529445 bg mendapatkan 15-20% diskaun!! 

Daftarlah sebagai ahli Shaklee hari ini dan nikmati pelbagai kelebihannya!

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.

No comments:

Post a Comment