Total Pageviews

Saturday, February 15, 2014

Rahsia VIVIX Shaklee TERBONGKAR!!

Vivix

Perhatian - Vivix tidak sesuai untuk ibu hamil, menyusu dan mereka yang berumur bawah 18 tahun

Hari ini saya nak berceloteh mengenai Vivix Shaklee! Apa tu Vivix? Pernah dengar ke? Apa kehebatannya? Jom kita baca untuk mengetahui mengapa ramai jatuh cinta dengan kehebatan dan kebaikan vivix shaklee ni?




Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi  polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ung. 


Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. 


Apakah kehebatan Vivix Shaklee?



a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)



Bagaimana Vivix bertindak dengan berkesan?

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.

Kebaikan Vivix Shaklee

* Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan

* Memelihara keseluruhan kesihatan

* Anti oksida yang sangat baik - awet muda

* Membantu anda merasa lebih bertenaga

* Mengurangkan risiko kanser

* Membantu pesakit diabetic

* Menguatkan sistem imun

Masih tak percaya bahawa Vivix ni power? Jom kita baca testimoni di bawah ini...










MULTIVITAMIN TERUNGGUL SEMESTINYA VITA-LEA

   http://mamasihat.com/wp-content/uploads/2013/09/vitalea-1915.jpg


Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min".


Multivitamin ini dicipta pada tahun 1915 dalam bentuk cecair. Seiring dengan perkembangan teknologi, ianya telah diubah kepada bentuk tablet dan dipanggil "Vita-Lea".

http://2.bp.blogspot.com/-qVrsQTkQiqM/UoD76XUVGmI/AAAAAAAABes/DrxkCusiV-M/s400/vita+lea.png

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "explo-tab".

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Lihat gambar di bawah. Ujikaji menunjukkan Vita-Lea terlarut dalam masa 4 minit di dalam air, berbanding dengan Obimin.



Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat utama:

·         Penambahan tenaga segera - Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
·         Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang megamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
·         Keupayaan sistem produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
·         Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
·         Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kuku, kulit dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
·         Melindungi organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.


Tahukah Anda?

Tun M juga mengamalkan pengambilan Vita-Lea sebagai supplemen harian beliau.



Shaklee Independent Distributor
ID 1089658
SMS/WhatsApp 012529445 bg mendapatkan 15-20% diskaun!! 

Daftarlah sebagai ahli Shaklee hari ini dan nikmati pelbagai kelebihannya!

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Friday, April 26, 2013

Lembaran Baru ? :)



   tomato yg dulunya cantik..membuatkn hatinya ingin memetik untuk dihadiahkn kepada si dia...


namun kini.. tomato berubah.. 

eh.

betul2 berubah :)


kini naseb tomato di ambil alih oleh nya..

s.t.r.a.w.b.e.r.r.y.


mungkin bukan yg itu.. 

mungkin yg didalam bakul? 


atau bersalut coklat?


siapa yg tau :))


p/s : sy dah tau. 



Tuesday, October 9, 2012

chickening at room

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! xsangka sepenakut ini. konon blagak nak ngorat pilot bagai...puiii. nak p dinner kat mess *dewan makan* pon pengecut.. (sebab dh dengar byk cte bdk2 baru kene ragging teruk.. ) T_T xkan sy kene berlapar tiap malam? ade makan free takut plak nak p... chett..

tiap kali lalu kat kwsn apartment, selalu elak bertentang mata ngn sape2.. takut kene panggil.. haha.. y u so chicken didie?? ni dh siap2 nk p makan, tibe2 hilang smgt bile terdengar ade bdk kene ragging kat blkg block.. 


CANCEL MAKAN MALAM T__T 

mengendap org tgh kene ragging.. *tau ni bukan amalan mulia, tp kalau p tgk depan2, mau die suh aku terjun bangunan..* over sket.


*abg pilot, xmo laa marah2..suara awak dh merdu, tp bila awk marah2, sy nampak hidung awk kembang kempis je.. :) 



Saturday, May 26, 2012

random awesomeee

Jap jap!!

kenai ag x ni..hehehehe..berkulat dh page ni..


Salam 2012, Salam Rejab.. :))

2011 didnt end well for me.. i somehow "lost a friend" and another "friend" get lost too =P.. and im expecting 2012 to behave better. But it seems like 2012 didnt welcome me that much. Early this year, ya, somethng really good happened.my friend got married and of course, us yg x kawin lg ni mesti mcm

" uuuu...bestnye kawin, nak kawin!nak kawin!!!!.."


Gambar hiasan : credit to Jihan Meghaa.. sape2 rase nak cincin kawin bersalut epal cm ni boleh laa hire die as photographer :P :P :P

isnt that normal? not because they were desperate or what not (hahahahahaha!mmg saje nk protes ni) it just that, u can see ur friend sgt happy mengawin, and u think u need that happiness too.. tak ke? haha. bencilahhh! sbb xpuas ati ade org kate aku desperate nak kawin. ape ke..sekeh kang.. sape xnk kawin mude..... nanti xde laa anak ngn mak macam nenek dan cucu kn.. ish!! **dush3x

Kalau ade jodoh xkemana..


yer, skrg sgt pecaya pepatah ni.. know what? even when everyone else setuju pon, tetapi kte xde jodoh ngn die.. you wont get married. whether you like it or not. That is what exactly happened to me. hah! kn......? =)

A single lie discovered is enough to create contagious doubt over every other truth expressed. but how about you are being truthful or easier said SINCERE??? Isnt that a good thing? and why on earth people can simply misjudge that?? ntah hape hape kan tu?? *ugh. berterus terang pon salah..

patut ke??? 


But, things happen for a reason. Setiap yg berlaku ade hikmahnya.. and i can really appreciate the hikmah right now.. jiwa dan hati sgt tenang setelah benda2 yg sepatutnye membahagiakn telah menyerabutkan diri dan otak..dah hilang. and ternyata ALLAH did answer my prayers quite fast this time.. Thank You Allah.. Alhamdulillah..


we may love the wrong person, or cry for wrong reasons, but for sure, mistakes help us to find the right person.. insyaallah..



 
p/s : Just when you think you know people, they disappoint you in ways you never thought they could. True story.

Be more responsible. Can you?


Nak kasi campur aduk sket boleh? dh penat perli.. =PP

this is my 1st entry of this year. dasyatkn? better xyah ade blog kalau cmtu..had been busy handling feelings....., eh? =) ....handling patients, coping with situations and mengarut and mengarut..hehehehe.. here come the chronology of 2012...



Blossom January

                                                                      
                                                                        izza's birthday <3


aizan's birthday and wedding :))







the bridemaids








wedding at subang




The special February



hangouts with sayangs



Hari lahir sayalahhhh =)



celebrated by them..tankyu guys!





bobby nak masuk camera ye :P



muke aku! bob nyorok! andi nak tinggi! bju pink ! wiki wat ape? ahahahaha.
fakhri je ok.hehe


te quiero mucho, march


1st time menjejakkn kaki ke langkawi..


mari tgk tommy jd burung belatuk..ahhahahahahha!








april, with lots of f**l!!!

jumpa baby comel, izz shahzad :)



Sushi king with dekten



CFCS day..


 



may maniac
the very 1st teacher's day celebration in dental school usm by final year student for our beloved doctors..


















that’s all folks =))